×

Hata

[OSYouTube] Alledia framework not found

Avusturya Alevi Gençlik Topluluğu (AAGT), 20. Kuruluş Yılını “Hak Meydanında Cem, Her Dem Bin Nefes” temasıyla “Ozanların Nefesi” etkinliği ile kutluyor. 31 Mart 2018’de Avusturya Innsburck’ta düzenlenecek etkinlik kapsamında Arif Sağ ve Dertli Divani’ye ödül verilmesi planlanıyor.

AAGT, “Ozanların Nefesi” etkinliği ile Alevilik için önem taşıyan sanatçıları, Alevilerin hak ve taleplerini savunan kurumlara, Aleviliğin gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda tanıtılmasına, gençlere sevdirilmesine katkı sunan aşıkları ve ozanları ödüllendirmek amacıyla vereceği iki özel onur ödüllerini bu sene, ‘Bağlamanın Ustası’ Arif Sağ’a ve ‘Nefeslerin Ustası’ Dertli Divani’ye veriyor.

AAGT’nin yaptığı yazılı açıklamada, Arif Sağ’ın kendi alanındaki çalışmaları ve hizmetleri sayesinde, Aleviliğin bağlama ve deyişler yoluyla dünyaya tanıtılmasına ciddi katkılarda bulunduğunu ve Dertli Divani’nin Aleviliğin nefesler yoluyla anlatılmasında, yaptığı eserlerin önemli yer tuttuğunu belirtildi. Arif Sağ ve Dertli Divani ödüllerini 31 Mart 2018’de Avusturua Innsbruck’ta düzenlenecek törenle saat 21:00’da alacak.

Haber içerik kaynak : http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kultur-sanat/949851/Alevi_Toplulugu_ndan_Arif_Sag_ve_Dertli_Divani_ye_odul.html

https://www.birgun.net/haber-detay/aabf-nin-ozanlarin-nefesi-onur-odulu-arif-sag-a-209770.html