×

Hata

[OSYouTube] Alledia framework not found

Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 16. Yılında Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen bir konserle anıldı. 

Başlıksız-1

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nce Konacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen konserde derneğin Türk Halk Müziği Topluluğu, Aşık Mahzuni Şerif’in en beğenilen türkülerini seslendirdi. Koroya konseri dinleyenler de eşlik ederken konser sonunda Dertli Divani eşliğinde mekteb-i irfan muhabbeti yapıldı.

MAHZUNİ ŞERİF BODRUMDA ANILDI (6)Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği başkanı Cem Yalçın, anma günü ile ilgili şu açıklamayı yaptı “Büyük ozan, asrımızın

Pir Sultan Abdal’ı olarak da gönüllerde taht kurmuş olan Aşık Mahzuni Şerif’in hakka yürümesi üzerinde 16 yıl geçti. Kendisini özlem ve hasretle anıyoruz. Onu anısına bugün bir müzikal gerçekleştiriyoruz. Genel sekreterimiz Naciye Bayır da hayatından kesitler sunuyor. Kendisi bize bıraktığı eserlerle hala bizlerle beraber yaşıyor. Bugün aslında iki etkinliğimiz var. İkinci etkinliğimiz mekteb-i irfan olacak. Aşık Mahzuni Şerif de aslında bir mekteb-i irfan öğreticisidir. Derneğimizde Dertli Divani’nin yürüttüğü mekteb-i irfan muhabbetleri yapılıyor. Bugün o mekteb-i irfanın finali müzikal sonunda yapılacak.”

UNESCO tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” seçilen ‘Dertli Divani’ mahlaslı ozan Veli Aykut ise Mahzuni Şerif ile baba oğul gibi olduklarını ifade ederek şunları dile getirdi:  “O şiirlerinde hayatı her boyutuyla ele almıştır. Dünyada olan olumlu olumsuz olayları objektif olarak şiirine taşıyan.çok renkli bir ozanımız. Futboldaki şikeye kadar her türlü olumsuzluğu dile getiren ozanımız. Onunla tanışmış olmak, aramızda yaş farkı olsa da onunla aynı çağda yaşamaktan dolayı kendimiz şanslı hissediyorum. Aramızdaki ilişki de baba oğul ilişkisi gibiydi. Bugün aynı zamanda mekteb-i irfan muhabbetlerimizin finalini yapıyoruz. Mahzuni, mekteb-i irfan muhabbetlerinde aslında bir öğretmenimizdi.”

MAHZUNİ ŞERİF BODRUMDA ANILDI (3)

https://www.youtube.com/watch?v=_t3jDHd8Wc0

 

Kaynak :

http://www.bodrumgundem.com/2018/05/19/mahzuni-serif-bodrumda-turkuleri-ile-anildi

http://kenttv.net/haber.php?id=41951